Verlichtingsplan

Bij het maken van een verlichtingsplan voor de openbare ruimte doen we meer dan alleen bepalen waar de lichtpunten moeten komen om een goed lichtniveau en gelijkmatigheid te halen. We blijven indien gewenst van ontwerp tot realisatie betrokken.

Een verlichtingsplan voor de openbare ruimte, of dit nu voor een plein of snelweg is, dient aan verschillende randvoorwaarden te voldoen. Verlichtingssterkte en de gelijkmatigheid van het licht zijn de belangrijkste.

Bij het ontwerpproces houden we ook rekening met ontwerpaspecten zoals onderhoud, total cost of ownership (TCO), return on investment (ROI) en de jaarlijkse CO2-uitstoot. Daarbij hanteren we de rekenmethoden van AgentschapNL.

Intechraal levert een volledige rapportage, waarin we bijvoorbeeld investeringen in duurzame LED-technologie, het toepassen van intelligente dimmers of andere energiebesparende maatregelen doorrekenen. Met deze rapportage maken we de effecten van verschillende varianten inzichtelijk en kunt u een onderbouwde keuze voor de meest effectieve duurzame en kostenbesparende oplossing maken.

Om het verlichtingsplan buiten te realiseren kan Intechraal de uitvoeringsbegeleiding voor haar rekening nemen. Op deze wijze is Intechraal van ontwerp tot overdracht betrokken bij het project en draagt zorg voor constante kwaliteit in uw project.