Foreign and Commonwealth Office (FCO), Britse Overheid
Rondom de Britse Ambassade op het Lange Voorhout in Den Haag zijn statische en beweegbare palen geplaatst. Intechraal heeft het projectmanagement uitgevoerd voor het FCO (Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken) gedurende de planvorming, het ontwerptraject en de uitvoering. Het Lange Voorhout is een beroemde historische plek en daarom is het van belang dat het project zo min mogelijk impact heeft op de openbare ruimte. Om aan de esthetische wensen van de gemeente tegemoet te komen zijn de palen voorzien van stalen mantels. Deze hebben een vormgeving en afwerking (kleur, textuur) die aansluit bij de op de locatie aanwezige natuurstenen palen. Een belangrijk onderdeel van het project was de afstemming met verschillende belanghebbenden, waaronder partijen binnen de gemeente, evenals het verkrijgen van de omgevingsvergunning en opbreekvergunning. Om het risico op bezwaren te minimaliseren is het project voorbesproken met o.a. een wethouder. Vanwege ondergrondse kabels en leidingen zijn telescopische beweegbare palen toegepast.
Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer
Langs de route die de gouden koets op Prinsjesdag aflegt, van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof, zijn klassieke lichtmasten geplaatst met speciale armaturen. De armaturen zijn ontwikkeld met een nieuwe lichttechniek die met twee spiegels zorgt voor een rustig en goed verspreid lichtbeeld. De armaturen zijn aan de bovenzijde voorzien van een ‘gouden’ kroon. Op het Lange Voorhout zijn de armaturen uitgevoerd met LED’s voor het aanlichten van de bomen. Speciale hardware en software zorgen voor verschillende golfbewegingen en patronen van de LED-verlichting. Intechraal begeleidde zowel de aanbestedingen als het ontwerptraject en de realisatie.
Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling
Het project bestond uit het aanlichten van de binnen- en buitenzijde van de Grote Kerk in Den Haag en de omliggende openbare ruimte. Intechraal was verantwoordelijk voor het projectmanagement gedurende het ontwerptraject, de fysieke uitvoering en de test- en afstel fase. Sturing vond voornamelijk plaats op budget, kwaliteit van de monumentale openbare ruimte en het lichtbeeld. Kenmerkend voor het project was de wisselwerking tussen het verkrijgen van een goed verlichtingsplan (het plan voor het aanlichten van de Grote Kerk is gemaakt door Ipv Delft) en de esthetische inrichting van de monumentale openbare ruimte. Door maximaal gebruik te maken van bestaande (tram)masten en de besturingskasten ondergronds aan te brengen is de openbare ruimte rondom de Grote Kerk zoveel mogelijk vrij gemaakt van storende obstakels.
Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer
Diverse gebieden in de Haagse binnenstad zijn flexibel afgesloten voor autoverkeer. In de gevallen waar de tram het gebied in kan rijden, is de trambaan afgesloten door middel van palen met beweegbare flappen (flexhek). Zodra een tram de afsluiting nadert, gaan de flappen open. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, indien een fietser of voetganger zich binnen het bereik van de openslaande flappen bevindt. Om tijdig te waarschuwen zijn de palen uitgerust met akoestische en optische waarschuwingssignalen, de Flexhek WaarschuwingsInstallatie (FWI).
Intechraal heeft de werking en de technische specificaties van het FWI besturingscomponent ontwikkeld. We hebben de besturingscomponenten vervolgens geproduceerd en geïmplementeerd in de flexhekinstallaties.
Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer
Als onderdeel van de nota De Kern Gezond is het Buitenhof ingericht als een plein. De wens van de gemeente was dit plein autoluw te maken. Het Buitenhof moest wel toegankelijk blijven voor hulpdiensten en trams. Flexibele afsluitingen waren nog niet eerder bij tramsporen toegepast. HTM was hier een tegenstander van, omdat dit hinder voor de trams zou geven. Ook de hulpdiensten waren geen voorstander van de flexibele afsluiting. Intechraal heeft de eisen en wensen van de verschillende belanghebbenden in kaart gebracht en uiteindelijk een oplossing gevonden, waar de partijen zich in konden vinden. Het Buitenhof is inmiddels enkele jaren autoluw en is de flexibele afsluiting (de flexhek) op verschillende locaties bij tramsporen in Den Haag toegepast. De rubberen uithouders van de flexhekken zijn ontworpen door Ipv Delft.
Gemeente Noordwijk
In een opdracht via Styco is Intechraal voor de Gemeente Noordwijk aan de slag gegaan met uitdenken, voorbereiden en laten uitvoeren van verlichtingsobjecten die Noordwijk in de kerstperiode een sfeervol karakter geven. Als uitdaging kreeg Intechraal mee om voor een vastgesteld budget in samenwerking met de gemeente en de ondernemersvereniging een maximaal resultaat behalen. Uiteraard was er sprake van een harde deadline, de kerstperiode. Ideeën waren er genoeg, geld en tijd was beperkt. Intechraal is er in geslaagd een verlichtingsplan te schrijven en te realiseren met een maximale doelrealisatie per belanghebbende.
Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer
Selectieve toegangen zijn installaties met beweegbare palen waarmee wegen afgesloten en desgewenst toegankelijk gemaakt kunnen worden. In Den Haag wordt deze installatie onder andere toegepast om de binnenstad autoluw te maken. Vanwege de verouderde toestand van 19 selectieve toegangen in het centrum van Den Haag dienden deze vernieuwd te worden. Hieraan voorafgaand heeft Intechraal onderzocht aan welke criteria moest worden voldaan om aan te sluiten op toekomstige systemen. Het bijeen brengen en aan elkaar koppelen van diverse benodigde technieken voor de afsluitingen was een complex probleem. De kennis binnen Intechraal van selectieve toegangen heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Door intensieve afstemming met de aannemers, de hulpdiensten en de gemeente en het onderhouden van contact met bewoners heeft Intechraal de overlast geminimaliseerd.
© 2023 Intechraal