Openbare verlichting

Verlichting is een essentieel onderdeel van de openbare ruimte. Naast het vergroten van de veiligheid draagt verlichting ook bij aan de sfeer en aantrekkelijkheid van de omgeving en zorgt het ervoor dat mensen hun weg kunnen vinden.

De meest voorkomende vorm van openbare verlichting is straatverlichting. Deze verlichting van straten, pleinen en parken draagt bij aan een prettige leefomgeving, maar kan ook een bron van ergernis zijn door een verkeerde positionering of een verkeerd lichtniveau. Intechraal heeft veel ervaring in het realiseren van straatverlichting, van planvorming en ontwerp tot realisatie.
Indien wordt gekozen voor verlichting bevestigd aan panden (d.m.v. wandarmen of overspanningen) is naast het doorlopen van de noodzakelijke vergunningstrajecten ook de afstemming met de eigenaren en gebruikers van de panden erg belangrijk. Ook moet het soort verlichting worden afgestemd op de sfeer van de omgeving. Denk daarbij aan klassieke lantaarns in een oud stadscentrum of moderne spots bij een stedelijk plein.