Elektrisch rijden
Dat elektrisch rijden veel voordelen biedt is inmiddels algemeen bekend. Vaak wordt alleen aan de auto gedacht. Maar bij elektrisch rijden in de stad, of andere locaties waar veel kortere afstanden afgelegd worden, zijn meer vervoersconcepten mogelijk, naast de elektrische auto is ook plaats voor de elektrische scooter en fiets. Eén van de voorwaarden voor het slagen van deze vervoersconcepten is een goede laadinfrastructuur.
Bij het realiseren van de laadinfrastructuur moet worden aangesloten op de behoefte van de gebruikers. Hoeveel laadpalen per gebruikers zijn minimaal nodig? Welk type laadstation is gewenst, normaal of snelladen en voor scooter, fiets of auto? Moeten de laadpalen worden aangesloten op een zogenaamd smart grid? Worden de laadpalen en energiecontracten bij één partij neergelegd? Op al deze vragen kan Intechraal samen met u een antwoord geven. Door onze kennis van niet alleen techniek maar ook procedures bij de overheden kunnen we een plan opstellen wat aansluit bij de behoeften.
Op dit moment worden veel nieuwe initiatieven opgestart. Aanbieders van laadvoorzieningen adverteren met gratis oplaadpunten. De loopduur van deze projecten is vaak enkele jaren. Maar hoe moet het daarna? En hoe voorkomt de overheid het ontstaan van een monopolie? Het sleutelwoord is grip. Door nu over de toekomst na te denken, kan de overheid sturing geven aan de infrastructuur en de exploitatie daarvan.
Veel gemeenten hebben nog geen idee hoe het elektrisch rijden in hun gemeentes te faciliteren. Graag organiseren wij samen met u een workshop om de mogelijkheden voor elektrisch rijden binnen uw gemeente te verkennen en de weg vrijmaken voor de aanleg van een laadinfrastructuur.
“Graag organiseren wij samen met u een workshop om de mogelijkheden voor elektrisch rijden binnen uw gemeente te verkennen en de weg vrijmaken voor de aanleg van een laadinfrastructuur.”