Advies

Elk project start met een projectdefinitie. In praktijk is daar vaak minder aandacht voor, maar juist hier geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Door een heldere probleemstelling, aandacht voor het inrichten van een projectteam en het stellen van haalbare doelen kunnen tijds- en kostenoverschrijdingen worden voorkomen. Wij begeleiden en adviseren u bij het opstellen van een projectdefinitie, waar u gedurende de loop van het project profijt van heeft.

Het komt zelden voor dat voor een probleem één oplossing bestaat. Vaak moet u kiezen uit meerdere oplossingen, die op het eerste gezicht weinig van elkaar verschillen. Toch kunt u, door deze oplossingen te bestuderen, beoordelen welke het best bij de doelstelling past. Wij helpen u met het opzetten van een variantstudie, waardoor u tot een overwogen keuze komt en waarmee u anderen in uw omgeving overtuigt.

Waarom heeft het project zoveel vertraging opgelopen? Waarom is de begroting fors overschreden? Was dit de beste oplossing voor ons probleem? Soms is een project zo uit de hand gelopen, dat de omgeving veel vragen stelt. Juist dan is het belangrijk terug te kijken naar het procesverloop. Niet om een zondebok aan te wijzen, maar om het in de toekomst beter te doen. Of om de omgeving te overtuigen dat alternatieven minder goed waren. Het houden van projectevaluaties is één van onze diensten.